Nemhandelsregisteret (NHR)

Nemhandelsregisteret er en oversigt over alle Nemhandel-modtagere og deres adresser. Det er gratis at tilmelde sig og lave opslag i registeret.

Nemhandelsregisteret (NHR) er en central del af Nemhandels-infrastrukturen. Registeret er integreret i Peppol-netværket og fungerer derfor også som en oversigt over modtagere i dette netværk. NHR er blot et ud af mange registre i Peppol-netværket, som alle er del af den samme infrastruktur og arbejder sammen.

NHR forside

Opslag i Nemhandelsregisteret

I Nemhandelsregisteret kan du lave opslag og se modtagere af Peppol og OIOUBL dokumenter. Hvis du bruger en løsning, som udbydes af en it-serviceleverandør, foregår disse opslag automatisk i dit system.

Opslag i Nemhandelsregisteret kræver ikke login.

Der er to måder at lave opslag på:

NHR Opslagssiden

Her kan du se hvilke profiler, der er registreret pr. modtagernummer (endpoint).

NHR EAN-GLN-opslag

NHR CVR-søg

Her kan du se alle de modtagernumre (endpoints), som en virksomhed eller myndighed har registreret.

NHR CVR-opslag

Registrering i Nemhandelsregisteret

I Danmark er det obligatorisk for offentlige myndigheder at være registreret i Nemhandelsregisteret som modtagere af mindst Peppol og OIOUBL e-fakturaer.

Derudover kan danske virksomheder blive registreret i NHR med fx deres CVR-nummer, hvis de ønsker det.

Hvis du selv vil kunne modtage Peppol eller OIOUBL e-fakturaer eller andre dokumenter, skal du registrere dig i Nemhandelsregisteret med de dokumenter du understøtter. Ofte er det din it-serviceleverandør, som udbyder Nemhandels- og Peppol-løsninger, som registrerer dig.

Registreringer i NHR kræver login via NemLog-in.

Når du registrerer dig som modtager i Nemhandelsregisteret første gang, bliver du bedt om at acceptere betingelserne for brug af Nemhandel. Du skal acceptere betingelserne, før du kan foretage dine registreringer.

Relevante links

Nemhandel Support

Virksomheder, der har spørgsmål til Nemhandel, er velkomne til at kontakte os.

Alle hverdage kl. 10-14

T: 7026 5676

support@nemhandel.dk