Nyhed

Installation af MitID rod-certifikat

Brugere af Nemhandel opfordres til hurtigst muligt at installere MitID rod-certifikatet, da det er nødvendigt for at kommunikere med parter der er overgået til MitID.

  • 3. maj 2023

Nemhandel Support har modtaget enkelte henvendelser fra modtagere og serviceleverandør på vegne af modtagere, der er netop skiftet til MitID Erhverv systemcertifikater (FOCES3).

Disse modtagere og serviceleverandører melder, at udvalgte afsendere har problemer med at afsende modtager-endepunkter, der anvender MitID Erhverv systemcertifikater (FOCES3). Forsendelsen fejler, fordi afsender ikke har tilføjet MitID rodcertifikatet i deres opsætning af OIORASP / Nemhandel Referenceklient.

Vigtigt: Hvis blot én af parterne i en udveksling: afsender (C2) eller modtager (C3) benytter MitID Erhverv systemcertifikater FOCES3, så skal den anden part have installeret og konfigureret MitID's rodcertifikat på den server/maskine, hvor afsendelsen sker.

Alle brugere af Nemhandel skal hurtigst muligt installere MitID rootcertifikat. Dette er en selvstændig opgradering, der ikke behøver at hænge sammen med eget skifte til MitID Erhverv systemcertifikater (FOCES3).

MitID rodcertifikatet kan downloades fra https://www.ca1.gov.dk/certifikater/ - vælg "Den Danske Stat OCES rod-CA (pem)"

Installationen af MitID rodcertifikatet var en del af opgraderingen til OIORASP 3 i 2022, og dertil hørende Nemhandel Referenceklient. Fejlen bliver synlig nu fordi det først er nu mange brugere begynder at opgradere til FOCES3.

Læs evt. nærmere i de tidligere publicerede vejledninger

https://nemhandel.dk/deadline-fra-overgang-til-mitid-erhverv-systemcertifikater-focse3-30062023

Afsendere der ønsker at verificere deres eget setup, kan afsende et test-dokument til et at Nemhandels MitID Demo-endepunkter - se https://registration.nemhandel.dk/NemHandelRegisterWeb/public/participant/cvrSearch?unitcvr=10150817

 

Med venlig hilsen

Nemhandel Teamet