Nyhed

Deadline fra overgang til MitID Erhverv systemcertifikater (FOCES3) - 30.06.2023

Digitaliseringsstyrelsen har tidligere meldt ud, at der er deadline fra overgang til MitID Erhverv pr. 30.06.2023. Nemhandel installationer der anvender NemID efter den dato vil ikke længere fungere.

Digst har forlænget fristen til 31/10. men der er ikke længere support på FOCES2 fra den 30/6, derfor anbefaler vi at skifte inden 30/6. for at imødegå evt. problemer. Så Nemhandel anbefaler fortsat at skifte imens det er muligt at få hjælp hvis noget går galt.

  • 21. april 2023
  • Opdatering

Alle der anvender Nemhandel skal derfor overgå til MitID Erhverv systemcertifikater (FOCES3) inden denne dato.

Funktionalitet til understøttelse af MitID Erhverv systemcertifikater har været tilgængelig i en længere periode. Nemhandel er har samlet et overblik for forskellige Nemhandel vejledninger, der kan hjælpe med overgangen.

Links til eksisterende certifikat vejledninger i det de forskellige Nemhandel komponenter:

Evt. spørgsmål vedr. skifte til MitID Erhverv systemcertifikater (FOCES3) kan sendes til: support@nemhandel.dk

Rod certifikatet

Ligeledes bør man være opmærksom på rod certifikatet, da trafik mellem FOCES2 og FOCES3 ikke ville kunne fungere, se nedenstående detailbeskrivelse.

FOCES2 og FOCES3 certifikater skal begge kunne verificeres af begge parter i afsendelsesprocessen.

FOCES2 -> FOCES2 kræver at begge parter har NemID rodcertifikat installeret. Rodcertifikatet installeres automatisk ved installation af FOCES2, så problemer forårsaget af manglende rodcertifikater opstår kun sjældent, fx hvis folk er kommet til at slette rodcertifikatet ved en fejl.

FOCES3 -> FOCES3 kræver at begge parter har MitID rodcertifikat installeret. Rodcertifikatet installeres igen automatisk ved installation af FOCES3, så forsendelsesproblemer forårsaget af manglende rodcertifikater opstår igen kun sjældent.

FOCES2 -> FOCES3 kræver at begge parter har både NemID og MitID rodcertifikat installeret. Problemer opstår typisk her hvis afsenderen med FOCES2 ikke har installeret MitID rodcertifikat, da aktører der opgraderer til FOCES3 som regel allerede har NemID rodcertifikat.

FOCES3 -> FOCES2 er magen til ovenstående, og igen opstår problemet fordi modtageren her ikke har installeret MitID rodcertifikat.

Installation af MitID rodcertifikat er ikke afhængigt af at skifte til FOCES3, men kan sagtens installeres separat. Det er bl.a. udmeldt inde på Nemhandel.dk:
https://nemhandel.dk/installation-af-mitid-rod-certifikat.

Med venlig hilsen

Nemhandel teamet