Nyhed

Overblik over vejledninger og dokumentation

Nemhandel overgår i løbet af 2023 til en eDelivery-baseret infrastruktur for bedre at understøtte de nye krav om e-fakturering, som med hjemmel i Bogføringsloven er fastsat ved bekendtgørelse den 1. februar 2023. Det betyder, at der vil komme en række releases i 2023 sammen med ny teknisk dokumentation. Allerede nu findes der vejledninger og dokumentation, som man kan orientere sig i inden de kommende releases. Nedenfor har vi lavet en samlet oversigt over links til dokumentation, hvor det fremgår, hvad der kan tilgås af dokumentation og vejledningsmateriale om Nemhandel, digital bogføring, softwaredokumentation og mere.

  • 2. marts 2023
  • Nyt om Nemhandel

Tidsplan for digital bogføring 

Her finder du en tidsplan der giver overblik over, hvilke regler der træder i kræft hvornår. Tidsplanen er indtil videre kun relevant for digitale standard bogføringssystemer, da kravene for specialudviklede systemer først forventes offentliggjort senere i 2023. 

Digital bogføring: Hvilke regler træder i kraft hvornår? | erhvervsstyrelsen.dk

Bøgføringsloven

Som udbyder af et digitalt bogføringssystem kan du her læse om kravene til digitale standard bogføringssystemer. Kravene til specialudviklede bogføringssystemer er ikke fastsat endnu. 

Krav til bogføringssystemer og udbydere | erhvervsstyrelsen.dk

Vejledning til Bogføringsloven

Erhvervsstyrelsens vejledning supplerer Bogføringsloven ved mere detaljeret at uddybe og redegøre for rammerne i loven. Vejledningen opdateres løbende. For at få besked direkte i din indbakke om løbende opdateringer, kan du tilmelde dig notifikationer ved at klikke på klokke-ikonet øverst til højre.

Bogføring | erhvervsstyrelsen.dk

Nyhedsbreve

Her kan du tilmelde dig nyhedsbreve, hvor du modtager nyt i din indbakke om Nemhandel. Du kan vælge om du vil modtage nyt om Nemhandel for systemleverandør og/eller virksomhed. Nyheder målrettet systemleverandører vil ofte være at mere teknisk karakter. 

Abonnér på nyhedsbrev | NemHandel

Tekniske opdateringer og releases for Nemhandel

Her får du nyheder om tekniske opdateringer, releases og andre relevante nyheder for Nemhandel. 

Nyheder | NemHandel

Nyheder og releases som RSS

Her kan du læse om, hvordan RSS-feed gør det let for dig at blive orienteret om opdateringer og releases fra nemhandel.dk.

Få nyheder og releases som RSS | NemHandel

Nemhandelsregisteret

Her kan du foretage registreringer i Nemhandelsregisteret (NHR), som er et centralt opslagsregister (en eDelivery SMP) hvor system- og serviceleverandører kan registrere modtageroplysninger om deres kunder.

NemHandelsRegistret

Vejledning om Nemhandelsregisteret

Her finder du en hjælpeguide til oprettelse i Nemhandelsregisteret og registrering af profiler i henholdsvis OIOUBL og Peppol.

Registrering i Nemhandelsregisteret (NHR) | NemHandel

Nemhandels demo-miljø

Her finder du en vejledning af det demo-miljø som Nemhandel i dag udstiller. I starten af maj 2023 forventes offentliggjort et nyt eksternt demo- og testmiljø til access points i det nye Nemhandel eDelivery.

Vejledning til Nemhandel Demo-miljø | NemHandel

Teknisk dokumentation af OIOUBL

Her får du en introduktion til version OIOUBL version 2.02 (frigivet september 2009). Du kan downloade en samlet pakke over alle dokumenter, guidelines, kodelister mv. på siden. Der er igangsat en omfattende opgradering af OIOUBL dokumenterne, som vil blive frigivet som OIOBUL 3. I første omgang vil opgraderede versioner af e-faktura og kreditnota bliver frigivet sammen med tekniske kvitteringsmeddelelser. De forventes at være klar til høring i juli med en release kandidat i 3. kvartal og endelig release i slutningen af november 2023.

OIOUBL

Teknisk dokumentation af Peppol faktura og kreditnota 

Her finder du teknisk dokumentation af Peppol e-faktura og kreditnota, sammenhæng til den europæiske e-faktura standard og schematron regler.

Peppol BIS Billing 3.0 - November 2022 Release

Teknisk dokumentation af øvrige Peppol dokumenter 

Her kan du finde teknisk dokumentation af øvrige Peppol dokumenter inklusiv faktura-bekræftelse. 

Peppol BIS version 3

Medlemskab af OpenPeppol

Her kan du søge om at blive medlem af OpenPeppol, som er en international nonprofitorganisation, der består af både offentlige og private aktører. Organisationen har ansvaret for udviklingen og vedligeholdelsen af Peppol specifikationer, implementering og ydelser.   

Join OpenPeppol - Peppol - Peppol

Oxalis

Den kommende referenceimplementering for Nemhandel eDelivery vil være baseret på Oxalis software. Referenceimplementering forventes offentliggjort i maj 2023 sammen med teknisk dokumentation, men allerede nu kan du orientere dig i Oxalis og være på forkant. 

Support And Development Of Oxalis | Oxalis Network

Standarder for eDelivery

Her finder du forretningsmæssige og tekniske beskrivelser og dokumentation for standarder, protokoller, specifikationer mv. for eDelivery, samt et omfattende vejledningsunivers.

eDelivery (europa.eu)